21. maaliskuuta 2014

21.3.2014 AHOLA @ Jalostamo, Hyvinkää


RAPORTTI 1
Omaan postilaatikkooni kolahti aamulla kauan odotettu paketti Levykauppa Äxästä, AHOLAn uutukainen Tug of War! Odotukset levyä kohtaan olivat korkealla, ja jo ensimmäinen kuuntelukerta todisti levyn ylittävän ennakko-odotukset helposti. Fiilis korkealla ja levy soiden oli hyvä suunnata kohti Hyvinkäätä ja Jalostamoa!

Ennen keikkaa vaihdeltiin kuulumisia muiden Street Teamiläisten kanssa, hyvä keikkaseura oli siis taattua! Paikalle kerääntyi pikkuhiljaa lisää yleisöä ja uusia AHOLApaitojakin näkyi useita. Keikan alkaessa lavan edessä oli hyvä tunnelma ja Jiin opastuksella vähän ääntäkin irtosi jo ennen soiton alkuakin.

Varsinainen keikka käynnistyi Rock'n'Roll-biisillä, jonka jälkeen kuultiin uuden albumin avausraita The End of The Line. Uudet biisit tuntuivat toimivan hyvin livenäkin, sen todistivat viimeistään Dog ja On the Run! Neljän uuden kipaleen jälkeen kuultiin tuttu ja turvallinen Stoneface, jonka jälkeen siirryttiin taas hetkeksi uuden levyn kappaleisiin, Road of Creation!

Tässä välissä Jii katosi hetkeksi näkyvistä ja jätti lavan Antti Karhumaan ja muiden haltuun. Jiin palattua lavalle akustisen kitaran kanssa kuultiin kylmiä väreitä nostattava One Among The Crowd sekä oma ensimmäisen levyn suosikkini Restless. Sitten viimenkin odotettu Tug of War, jossa yleisökin pääsi vähän laulamaan mukana!

Keikka alkoi lähestyä loppuansa, vielä kuultiin Livin' The Dream sekä I Want You Stonefacelta, Still Metal ja viimeiseksi biisiksi uhkailtu As Long As I Live (Rock'n'Roll Is Not Dead), jonka alussa yleisö taisi päästä yllättämään Jiin sillä, että sanat oli hallussa ja ääntä löytyi reilusti laulaa mukana ;) Bändi poistui lavalta, mutta taputusten ja hurrausten jälkeen palasi vielä soittamaan Hurricanen, ennen kuin AHOLAn ensimmäinen keikka Tug of War levyn kanssa oli tullut päätökseensä!
RAPORTTI 2
AHOLAn edellisestä keikasta oli ehtinyt vierähtää jo pari kuukautta vajaa vuosi. Bändi on tässä ajassa kuitenkin tehnyt ahkerasti töitä uuden Tug Of War -levyn kimpussa ja mikäs sitä mieltä enemmän lämmittäisi kuin uusi AHOLAn musiikki ja kevätkiertue. Mahtavaa on taas nähdä bändiä innokkaana yleisön edessä.

Ennen varsinaista levyjulkkarikeikkaa Helsingin On The Rocksissa pe. 28.3, bändi nähtiin tosiaan Hyvinkään Jalostamossa heti levyn ilmestymispäivänä. Itse olin innokkaana lähdössä keikalle katsomaan kuinka AHOLA lämmittää yleisön niin uusilla Tug Of Warin kuin debyytin Stonefacen biiseillä.

AHOLA ei ole ennen ollut Hyvinkäällä keikalla, joten ei tiennyt kuinka paikallinen väestö ottaa AHOLAn vastaan. Kiinnostaako ihmisiä, tuleeko keikalle väkeä jne. Sen tiesin, että Street Teamilaisia olisi paikalla mukavasti (tietenkin :)) ja heti keikkapaikalle saapuessa olikin kiva bongata niin paljon tuttuja. Ehdimme höpötellä tovin, ennen kuin oli aika astua salin puolelle keikkaa katsomaan.

Jalostamon salin puoli oli pienehkö ja täyttyi ihmisistä mukavasti. Heti intron aikaan yleisö alkoi elää mukana ja kannustusten saattelemana bändi saapui lavalle.

Keikan aikana Jii kysyi yleisöltä, ketkä ovat Hyvinkäältä. Jos kaikki vastasivat kysymykseen rehellisesti, näytti siltä, että paikalliset oli vähemmistönä yleisössä. Tästä tietenkin pisteet tunnollisille faneille, jotka kiertävät keikalta keikalle ympäri Suomea, mutta olisihan se ollut kiva nähdä myös enemmän uusiakin ja paikallisia AHOLAsta kiinnostuneita ihmisiä.

Edellisessä raportissa tulikin jo käytyä settiä läpi, joten sitä en ala tähän toistamaan. Itse odotin kuulevani uudelta levyltä henkilökohtaisiksi suosikeiksi nousseet: The End of the Line, Road of Creation, Tug of War ja I Need You. Viimeistä lukuunottamatta kaikki tulivat keikalla ja ei voi sanoa muuta kuin että TOIMII!

Pidän myös One Among the Crowd-biisistä, mutta mietin, ettei se varmaan livesettiin pääse, mutta mitä vielä! Keikan kohokohtana itselle oli Jiin ilmestyminen lavalle akustisen kitaran kanssa ja kuulimme livenä sitten myös One Among the Crowdin. Jii soitti akkarilla tämän lisäksi myös uuden levyn nimibiisin ja Restlessin.

Stonefacen biisejä kuultiin myös mukavasti ja muutenkin setti oli monipuolinen aina hyvän tuulen rokkirevittelystä herkempään tulkintaan.

Hieno keikka näin ”kenraaliharjoitukseksi”! Kiitokset bändille mahtavasta keikasta ja myös yleisölle, jotka elivät keikan ajan hyvin messissä. Rocksissa sitten uudestaan! :)     

1 kommentti:

  1. Olipas kivat raportit :D Nostattavat hienosti omaa keikkafiilistä ennen ensi perjantain keikkaa! Siellä nähdään, tulen hyvissä ajoin paikalle, että ehditään vaihtaa kuulumiset :)

    VastaaPoista