20. huhtikuuta 2013

20.4.2013 Rock ’n’ Rescue, Iisalmi

Iisalmeen oli pitkä matka, mutta kutsu kävi ja mentävä oli. Näin jälkikäteen voi sanoa, että kannatti! Rock ’n’ Rescue-tapahtuma oli kaksiosainen ja suunnattu lähinnä ensihoitoalan ammattilaisille, ainakin päivällä. Itseä kiinnosti kuitenkin enemmän iltatapahtuma ja ”rock-konsertti”, jossa pääesiintyjänä oli J.Ahola aisaparinaan Tinke. Mietin aluksi, miten akkarisetti sopii tämänlaiseen tapahtumaan, jossa lämppärinäkin oli kuitenkin bändi.

Hallille saapuessa porukkaa oli todella mukavasti ja aika iso osa ihmisistä oli jo ”juhlakunnossa”. Suurin osa viihtyi lähinnä juomamyyntipisteiden kupeessa ja lavan edessä odotteli vain muutamia ihmisiä keikan alkua. Taustalla pauhasi rokki.

Noin klo 21 jälkeen keikka läheni alkuaan. Jii ja Tinke laittoivat kamojaan paikoilleen ja jo sound check vakuutti äänentoiston olevan kohdillaan. Nyt oltiin kerrankin esim. volumetasolla niillä paikkeilla, että keskustelu normaalilla äänellä ei onnistunut! Hienoa! Näin sen pitääkin keikalla olla!

Keikka alkoi ja lisää ihmisiä oli kerääntynyt alkusäätöjen jälkeen lähemmäksi lavaa ja jo ensimmäisistä biiseistä lähtien yleisö meni ihan pähkinöiksi! Eipä ihme, koska soundit olivat erittäin tehokkaat ja mukaansatempaavat. Mutta kyllähän sitä pähkinäksi menee itse kukin jo kuullessaan tutut Queenit, Orbisonit ja Elvikset tasokkaina ja mahtavina, kuinka ainoastaan J.Ahola voi kappaleet esittää! Tinke lauloi taustoja ja kepitti sooloja mallikkaasti.

Yleisö tanssi niin hitaammat kuin nopeammatkin biisit, lauloi mukana ja oli niin hyvin messissä, että oksat pois! Tuli jopa mieleen, että ollaanko nyt sittenkin akkarin sijasta bändikeikalla. Niin riehakasta meno oli kyllä! TB-potpurin aikana ei ollut epäilystäkään, etteikö yleisössä olisi ollut runsaasti myös TB-faneja. Ihan kuin TBn keikalla olisi ollutkin.. yhteislaulu ja yleisön osallistuminen oli enemmän kuin kiitettävää! Tervetuloa vain iisalmelaiset sitten kesällä DBTL:iin vetämään samalla tavalla TBn keikalle ;)

Keikan loputtua Jii ja Tinke huudettiin takaisin lavalle jo ennen kuin ehtivät sieltä kunnolla poistumaankaan. Yleisö halusi vielä lisää ja sitä saatiin. Keikka oli kyllä kaikin puolin mahtava ja meno jatkui hienona myös keikan jälkeen paikallisessa pubissa! :)

Loppukaneettina sanottakoon, että harvoin näkee noin kiihkeää ja osallistuvaa menoa akkarikeikalla. Kiitos Iisalmi aivan mahtavasta menosta! Tänne uudestaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti